Вторник,

Започва конференцията Burgas Digital 2021

От: Стандарт -
Започва конференцията Burgas Digital 2021
A
A
A

Конференция Burgas Digital 2021 ще срещне високите технологии в областта на изкуствения интелект, роботиката, Индустрия 4.0, концепцията за умни градове и иновативните методи в образованието с бизнеса, науката, предприемачеството, местната власт и професионалните организации в региона на Югоизточна България.

Събитието ще се проведе на 5 ноември в Международен конгресен център – Бургас, от 10:00 до 16:30 часа, при спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

 

* Конференцията може да бъде проследена и онлайн на сайта https://burgasdigital.com/, както и в социалните мрежи:

https://www.facebook.com/BurgasDigital/

https://www.linkedin.com/events/burgasdigital6856530026607779840/

 

Пилотното издание на Burgas Digital се организира от Община Бургас и София Тех Парк, в партньорство с Професионална асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА), ИКТ Клъстер – Бургас, Училищното настоятелство при Професионална Гимназия по компютърно програмиране и иновации- Бургас, Индустриален Логистичен Парк - Бургас, Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб, Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“ - Бургас, Бургаски Свободен Университет, Американска търговска камара в България.

Форумът ще бъде открит от кмета на Бургас Димитър Николов и председателя на Надзорния съвет на София Тех Парк Петър Статев.

Срещата под мотото „Роботика, нови технологии, дигитален бизнес“ има за цел да представи мнението и опита на експерти, да демонстрира върхови достижения в областта на роботиката и дигитализацията. Посетители от всички възрасти ще могат да видят и да взаимодействат с различни видове роботи от областта на индустрията и образованието. Лектори на събитието ще са изявени водещи представители на бизнеса, научните среди и асоциациите в бранша.

По време на събитието ще бъдат демонстрирани решения в областта на автоматизацията и роботиката, виртуалната реалност и умните градове от „ФАНУК” - България, „Телелинк Бизнес Сървисис”, университет „Проф. д-р Асен Златаров“, „Рапид Прогрес”, „Ондо”, „Гига Аутомата”, образователния стартъп „Тинузавър” и учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, които се обучават по специалност „Програмиране на изкуствен интелект”. В рамките на събитието ще бъде дискутирана и ролята на изкуствения интелект в публичните политики, което е основна тема на проект AI4PublicPolicy, изпълняван от Община Бургас с финансовата подкрепа на програма Хоризонт 2020.

Събитието е спонсорирано от мобилния оператор А1, „Телелинк Бизнес Сървисис”, „ФАНУК” България, „Съдърланд България“, „Сенстейт Технолоджис“.

Повече за събитието и регистрация - https://burgasdigital.com/.

 

Във връзка с епидемиологичната обстановка, организаторите следят постоянно ситуацията и ще създадат нужната организация за стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки по време на конференцията и съпътстващите я дейности.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички