Започна раздаването на хранителни пакети в Бургас

Те се доставят до вратата на домовете на нуждаещите се хора от града и съставните на общината селища

Започна раздаването на хранителни пакети в Бургас | StandartNews.com

В Бургас започна раздаването на хранителни пакети. Пакетите се доставят на нуждаещи се хора от града и съставните на общината селища по одобрени заявления към програмата на общинския съвет. Хранителните пакети, включително и такива, набавени чрез дарения, се доставят до вратата на домовете.

От утре кметските наместници и териториалните директори ще разясняват схемата за раздаване на хранителни продукти и ще подават в Общинския щаб имената и адресите на хората, които имат нужда от такава помощ. Те ще носят персонална отговорност наличното да се разпредели справедливо и да не се допускат злоупотреби.

Тече второ измиване на храмовете преди Цветница в неделя. Вчера бургаските свещеници призоваха миряните да си останат вкъщи по празниците.

От общинския кризисен щаб досега са поръчани 6600 защитни облекла, 3400 медицински престилки, 3600 гащеризона, 150 чифта калцуни. 600 предпазни шлема са получени като дарение от бургаска фирма. До днес са получени и раздадени на лечебните заведения 2543 бр. защитно облекло - гащеризони, 2089 предпазни перстилки и 150 чифта калцуни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай