Закопчаха рецидивист с 11 присъди за телефонни измами

П.П., на 58 г., е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 16 януари до 11 февруари т. г. в Казанлък, е успял да заблуди трима възрастни казанлъчани и измъкнал от тях над 20 хил. лв.

Закопчаха рецидивист с 11 присъди за телефонни измами | StandartNews.com

Рецидивист с 11 присъди е арестуван за телефонни измами. П.П., на 58 г., е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 16 януари до 11 февруари т. г. в  Казанлък, е успял да заблуди трима възрастни казанлъчани и измъкнал от тях над 20 хил. лв. 
 По досъдебното производство е установено, че съучастник на обвиняемия П.П. се е обаждал по телефона на пострадалите лица и се е представял за служител на МВР или за лекар. Настоявал е свидетелите да съдействат на полицията за залавянето на телефонни измамници, като в единия от случаите е поискал парични средства за слагане на ваксина против свински грип.
 До момента обвиняемият П.П. е осъждан 11 пъти.  районната прокуратура в Казанлък счита, че се касае за престъпление с висока степен на обществена опасност, поради което днес е внесела искане в съда за определена на мярка за неотклонение „задържане под стража“.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай