Законът да влезе в ромските гета, иска старозагорско сдружение

"Ромските гета са заплаха за националната сигурност, смята шефът на неправителственото сдружение "Свят без граници"

Законът да влезе в ромските гета,  иска старозагорско сдружение | StandartNews.com

България е шампион по писане на документи за интеграция на ромите. Над 30 документа са приети, но реалната работа в махалите на практика я няма.  Това заяви днес пред Радио Стара Загора Ганчо Илиев председател на старозагорското сдружение „Свят без граници“, което от години работи с ромския етнос. Според Илиев хората, които са занимават с интеграцията на ромите са превърнали това в свой личен бизнес.
 "Ромските гета са заплаха за националната сигурност, смята шефът на неправителственото сдружение. Младите хора там били  са с нисък социален статус, без образование, а самите махали никога не са били в такава изолация. Ситуацията според него ще продължи да се влошава. Печалните резултати се виждали и в последния случай на насилие във Войводиново. 
  Според Илиев държавата трябва да поеме своята отговорност и това, което се случва в махалите да е прозрачно и видимо за цялото общество. "Нужно е законът да влезе в тези гета, за да се разбере, че правата са и отговорност", категоричен е председателят на сдружение "Свят без граници".
Фото - Радио Стара Загора
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай