За първи път в Благоевград фестивал "Балкански игри"

Фолклорният фестивал „Балкански игри“ представя културното наследство на България и Гърция

За първи път в Благоевград  фестивал "Балкански игри" | StandartNews.com

Фолклорен фестивал „Балкански игри“ ще се проведе за първи път в Благоевград. Събитието е на 4 и 5 май на площад „Македония“, където ще бъдат разположени и шатрите на „Занаят фест“.  

„Балкански игри“ цели да популяризира уникалното културно-историческо наследство от  автентичния фолклор на двете страни чрез танци, песни, интерпретации на обичаи, приготвяне на традиционни ястия, фолклорни игри, дефилета на народни носии и музикални инструменти.

Участие във фестивала ще вземат както професионални, така и непрофесионални групи и кръжоци, сдружения, които работят и представят културното, историческо и археологическо богатство и ценности в България и Гърция.

Фестивалът „Балкански игри“ се реализира в рамките на проект „Интегриране на трансграничното значение на историческите и археологически ценности на България и Гърция в една устойчива тематична туристическа дестинация”, с акроним „Култура без граници“, Проектът е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от националните фондове на страните, участващи в Програмата за трансгранично сътрудничество.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай