Вторник,

„За хляба наш...“ отново обединява ученици в Благоевград

От: Стандарт -
„За хляба наш...“ отново обединява ученици в Благоевград
A
A
A

Поредното издание на Националния ученически празник „За хляба наш...“ ще се проведе в Благоевград. Инициативата, превърнала се в любима на децата на града, започва в петък, 19 април от 16 часа на площад „Народни будители“ като ще продължи и в събота.

Както всяка година,така и тази, празникът ще започне с благославяне на хляба. По време на празника ще бъдат представени и творбите на малките таланти в подредена експозиция за жителите и гостите на Благоевград.

Вторият ден от XXI Национален ученически празник „За хляба наш...“ ще започне с представяне на научните разработки на участниците в конкурса и защита на научна разработка. Два конкурса ще покажат таланта, креативността и идеите на учениците на Благоевград. В конкурсите ще бъдат представени “Обреди“ и “Драматизации“ и “Млад дизайнер“ на тема “Жътва“.

Националният ученически празник „За хляба наш...” цели да разшири научните познания за производството и значението на хляба, да запознае с българските традиции и обичаи, свързани с хляба и хлебните продукти и проучване традициите на други европейски народи. Идеята е и да се повиши интересът на учениците към творческа, изследователска и събирателска дейност, както и изграждане на интерес към професиите, свързани с производството на хляб.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички