За Деня на шегата - разиграват смешни истории в Габрово

Домът на хумора и сатирата празнува 47-ми рожден ден, отваря безплатно врати за празника

За Деня на шегата - разиграват смешни истории в Габрово | StandartNews.com

Днес празнуват габровци, прочути с шегите и анекдотите, които разказват за самите себе си.
Габровци обичали да се надсмиват над себе си, през годините те добили известност на добри търговци, които, търсейки изгода от сделките, продавали стоката си с усмивка. Смешни истории, в които главен герой е почтеният пресметлив балканджия, започнали да се разпространяват още през 18-19 век.

Днес в Дома на хумора и сатирата габровци и гостите на града ще си спомнят за онези весели случки, които ще бъдат разиграни сред посетителите в залите на смеха от малки и големи артисти.

А Домът на хумора и сатирата празнува днес своя 47-и рожден ден. През целия ден там ще има забавления за малки и големи. В една от работилниците децата ще изработват бомбета и мустачки, като тези на великия Чарли Чаплин по повод 130 години от рождението на комика.

Националният музей на образованието пък ще покаже изложба на карикатури, а посетителите ще бъдат посрещани с ученически хумор от 70-те години на миналия век.

Денят на хумора и шегата ще завърши на централния площад в Габрово, където ще бъдат прожектирани наскоро заснените габровски шеги, популярни вече в интернет пространството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай