Вторник,

Язовирите в Царево преливат

От: Стандарт -
260
Язовирите в Царево преливат
A
A
A

Няколко язовира в община Царево са с пълен обем и има опасност да прелеят. "Ситуацията е под контрол, очакваме дъждът да спре", коментира кметът Георги Лапчев.

Заради обилните валежи язовирите „Хаджи Яни“ и „Потурнашки“ в землищата на Лозенец са до кота преливник. От община Царево съветват гражданите, които са в заливната зона на двата водоема, да имат готовност да се евакуират и да изместят автомобилите си и домашните животни. За „Хаджи Яни“ заливната зона е: частта на с. Лозенец до Централен плаж-Лозенец, канално-помпена станция, част от пътя с. Лозенец – с. Лозенец - къмпинг "Юг" и зоната под язовирната стена/Бетонов възел "Диана", бетонов възел "Прилеп", склад за строителни материали, стопански и животновъдни обекти/. За „Потурнашки“ зоната включва част от с.о."Оазис" - хотелски и жилищни комплекси, подземни гаражи, къмпинг "Оазис", помена станция и други.

Опасност от наводнение има по поречието на р. Велека - с. Кости и с. Бродилово, но към момента тя се оттича към морето. За кратко бе затворен общинският път между Лозенец и Фазаново.

Край Приморско има участъци от главния път, на които са се образували сериозни локви. Има опасност от аквапланинг, но Ропотамо не е преляла.

В Малко Търново няма проблеми към момента. Най-сериозните дъждове са именно в Странджа.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички