XVI "Нощ на изкуствата" организират в Стара Загора

За любителите на музиката са предвидени два концерта със свободен вход до попълване капацитета на залите

XVI "Нощ на изкуствата" организират в Стара Загора | StandartNews.com

За шестнадесета поредна година в Стара Загора се организира „Нощ на изкуствата” –   събитие, което се радва на изключителен интерес от страна на жителите и гостите на града ни. На 24 септември, от 18.00 до 21.30 ч. - старозагорските музеи, галерии и библиотеки ще посрещнат своите посетители.

Предвидените мероприятия са съобразени с въведените противоепидемични мерки и ще бъдат с контролиран достъп. Ето и интересни детайли от програмата:Регионален исторически музей - Стара Загора ще работи с намалена входна такса: редовен билет - 1.00 лв.; ученици, студенти, пенсионери – 0.50 ст.

За да се избегне струпване на хора, посетителският поток ще бъде контролиран, като се допускат до 45 души в сградата. След като част от посетителите напуснат, ще бъдат допуснати нови.

Посетителите ще имат възможност да разгледат постоянната експозиция, гостуващата изложба „Варна – царицата на Черно море” и най-новата изложба на РИМ-Стара Загора „Археология по време на пандемия, 2020 – 2021 г.“

Желаещите да си направят атрактивна снимка за спомен, могат да използват специалните кътове за снимки – „Тракийски воин”, „Антична мода” и „Средновековен воин”.Екскурзоводските беседи ще бъдат безплатни и ще се предлагат на групи до 15 души.

Художествена галери Стара Загора също ще посреща любители на изобразителното изкуство от 18.00 ч. , като потокът от посетители ща бъде регулиран съобразно капацитета на залите и противоепидемичните мерки. Изложбите, които могат да бъдат разгледани са: „Мотиви от града“ – живописни творби от фонда на галерията; „Непознатият Иван Попчев“ -  колекция акварели и „Съвременна българска графика;

В изложбена зала „Лубор Байер“ може да бъде разгледана съвместна изложба скулптура и живопис на Петър  Петров и Николай Коев.

Интригуваща изложба със заглавие „Земята няма реплика“ са подготвили студентите от специалност „Педагогика на Изобразителното изкуство и графичен дизайн“ при Тракийския университет. Инсталации и дигитални изкуства могат да бъдат разгледани при контролиран достъп в Нощта на изкуствата в Културен център „Стара Загора“ от 18.00 ч.

В къща музей „Гео Милев“ съвместно със Зелени Балкани ще бъдат отбелязани 25 години Нощ на прилепите в Европа.

За любителите на музиката са предвидени два концерта със свободен вход до попълване капацитета на залите.

Възпитаници на НУМСИ „Христина Морфова“ ще се представят с нов репертоар от 18.00 ч. в Културен център за даровити деца „Проф. Петър Жеков“.

В Драматичен театър „Гео Милев“ от 21.30 ч.  Желязка Белчилова/вокал/ и Александър Леков/китара/ ще подарят на публиката акустичен концерт - поп, соул, боса-нова, джаз стандарти.

Мероприятията ще се проведат при спазване на всички противоепидемични мерки съобразени със заповед № РД -01-753/03.09.2021 на Министъра на здравеопазването.

НОЩ НА ИЗКУСТВАТА` 2021

Стара Загора, 24 септември 2021 г. (петък)

Регионален исторически музей – Стара Загорабул.”Руски” № 4218.00 ч. – 21.30 ч.

„Варна – царицата на Черно море”  - гостуваща изложба „Археология по време на пандемия, 2020 – 2021 г.“ – нова изложба на РИМ  - Стара ЗагораЖелаещите да си направят атрактивна снимка за спомен, могат да използват специалните кътове за снимки – „Тракийски воин”, „Антична мода” и „Средновековен воин”.Екскурзоводските беседи ще бъдат безплатни и ще се предлагат на групи до 15 души.За да се избегне струпване на хора, посетителският поток ще бъде контролиран, като се допускат до 45 души в сградата. След като част от посетителите напуснат, ще бъдат допуснати нови.Регионален исторически музей - Стара Загора ще работи с намалена входна такса: редовен билет - 1.00 лв.; ученици, студенти, пенсионери – 0.50 ст.

Художествена галерия Стара Загорабул. „Руски“ № 2718.00 ч.  – 21.30 ч.

„Мотиви от града“ – живописни творби от фонда на галерията „Непознатият Иван Попчев  /1941 -1994/“ -  колекция акварелни творби „Съвременна българска графика“ – колекция от фонда на галерията„Възрожденски икони“ – постоянна експозиция

Изложбена зала „Байер“ул. „Л. Байер“ 118.00 ч. – 21.30 ч. 

Съвместна изложба скулптура и живопис на Петър  Петров и Николай Коев.

Културен център „Стара Загора“/бивш Синдикален дом/бул.“Цар Симеон Велики“ №10818.00 ч.

„Земята няма реплика“ – изложба на студенти „Педагогика на Изобразителното изкуство и графичен дизайн“ при Тракийския университет

Къща музей „Гео Милев“ул. „Гео Милев“ № 3718.00 ч. – 21.30 ч.25 години Нощ на прилепите в Европа  - Съвместно със „Зелени Балкани“

Драматичен театър „Гео Милев“бул. „Митрополит Методи Кусев“ № 2821.30 ч. – 22.30 ч. Концерт на  Желязка Белчилова/вокал/ и Александър Леков/китара - поп, соул, боса-нова, джаз стандарти.

Културен център за даровити деца „Проф. Петър Жеков“бул. „Митрополит Методи Кусев“ № 2018.00 ч. -19.00 ч.

Концерт на възпитаници на НУМСИ „Христина Морфова“

Мероприятията ще се проведат при спазване на всички противоепидемични мерки съобразени със заповед № РД -01-753/03.09.2021 на Министър на здравеопазването.

Община Стара Загора Ви желае една красива нощ!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай