Второкласници от II ОУ „П. Р. Славейков“ гостуваха на Община Стара Загора

С удоволствие разгледаха кабинета на кмета Живко Тодоров, а след това седнаха на местата на общинските съветници

Второкласници от II ОУ „П. Р. Славейков“ гостуваха на Община Стара Загора | StandartNews.com

Децата от 2-ри В клас на Второ основно училище „П. Р. Славейков“ в Стара Загора бяха гости на Общината заедно със своя класен ръководител Маруся Колева.

 С удоволствие разгледаха кабинета на кмета Живко Тодоров,  а след това седнаха на местата на общинските съветници. Учениците бяха посрещнати от ресорния зам.-кмет Надежда Чакърова, секретаря на Общинска администрация Делян Иванов и началника на отдел „Образование“ Станимира Димитрова. 

„Добре сте ни дошли! Това е залата, в която се взимат решенията за нашата община и се радвам да видя усмихнатото бъдеще на Стара Загора тук“, поздрави малчуганите зам.-кметът Надежда Чакърова. Тя сподели с децата интересни подробности от процеса на местното самоуправление. Делян Иванов също разговаря с възпитаниците на Второ основно училище и отговаря на въпросите им. Те дадоха и различни предложения като изграждане на повече пространства за разходка на домашни любимци.

Любознателните деца на едно от най-големите училища в града показаха завидни знания по различни теми от ежедневието – те разбраха защо в момента някои от улиците в града са затворени, колко е важно отпадъците да бъдат събирани в кошчетата и други. Над един час продължи срещата между представителите на Общината и децата. Те посетиха и кабинета на ресорния зам.-кмет Надежда Чакърова и се запознаха с част от екипа ѝ. На раздяла си обещаха още срещи занапред, както и да продължават да бъдат добър пример за своите връстници. Получиха и символични подаръци, за да опознаят богатото културно-историческо наследство на хилядолетна Стара Загора. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай