Висока оценка CAF за Община Казанлък

Община Казанлък е удостоена с етикет „Ефективен CAF потребител“

Висока оценка CAF за Община Казанлък | StandartNews.com

Община Казанлък е удостоена с етикет „Ефективен CAF потребител“. Европейският модел за качество CAF (Common Assessment Framework) или Обща рамка за оценка е инструмент за цялостно управление на качеството, създаден за публичния сектор. Отличието се връчва на администрациите, които са изпълнили изискванията за правилно провеждане на самооценката по модела CAF. Критериите включват съставяне на план с мерки за подобрение на качеството на работа. Изиква се покриване на начално ниво на организационна зрялост по прилагането на 8-те принципа за съвършенство, а именно: ориентираност към резултати, фокус към гражданите / потребителите на предоставяните административни услуги, лидерство и постоянство на целите, управление чрез процеси и факти, подход, основан на възможности за развитие и участие на хората, непрекъснато обучение, иновации и усъвършенстване, развитие на партньорства, социална отговорност.

Общинска администрация Казанлък прилага модела CAF от м. февруари 2020 г. чрез изпълнение на проект „Въвеждане на Общата рамка за оценка (CAF) в администрациите“. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и със съдействието на ИПА (Институт за публична администрация). 

Прилагането на CAF и превръщането му в устойчива управленска практика насърчава постоянните подобрения в работата на Община Казанлък, постигането на по-добри резултати както за служителите, така и за потребителите на услуги, за партньорите и за обществото като цяло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай