В Троян затварят детската кухня и забавачките

Основният проблем на двете болници в Троян е заболелият медицински персонал

В Троян затварят детската кухня и забавачките | StandartNews.com

След затварянето на детската ясла в Троян, от днес няма да работи и детската млечна кухня. Решението е на временния оперативен щаб в Троян след въвеждането на новите противоепидемични мерки, съобщи кметът Донка Михайлова.

"Лекарите, които участват във временния оперативен щаб, считат, че приготвянето на храна, разнасянето на храна до пунктовете крие риск за здравето на децата. Също, че събирането на родителите, които идват да получават храната, крие риск, и прецениха, че въпреки това, че младите семейства ще бъдат затруднени не следва да бъдат излагани на този риск. Мислим, че в този момент здравето на децата и младите семейства следва да бъдат приоритет, каза Михайлова.

Дейността на детската млечна кухня ще бъде възстановена след отпадане на ограничителните мерки за детските заведения.

Основният проблем на двете болници в Троян е заболелият и карантиниран медицински персонал. Затова Община Троян има намерение да насочи към лечебните заведения медицински специалисти, които за декември ще бъдат освободени от трудовите си ангажименти в детските градини и ясли. Михайлова добави, че от Общината призовават и гражданите да се включат като доброволци в лечебните заведения, най-вече за дейности, свързани с дезинфекцията. Тя поясни, че в двете болници са осигурени медикаменти, дезифектанти и кислород, необходими за лечението на пациентите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай