В Стара Загора тръгва обща социална помощ

Община Стара Загора и сдружение „Брат за Брата“ си подават ръка за осъществяване на социална дейност

В Стара Загора тръгва обща социална помощ | StandartNews.com

Общината в Стара Загора и сдружение „Брат за Брата“ си подават ръка за осъществяването на социална дейност за помощ на хората в нужда. Сдружението ще събира парични средства, чрез които ще се осигуряват необходими продукти за старозагорци, пострадали от извънредното положение, въведено заради заплахата от корона вирус.

От понеделник на телефон 0884 062498 представител на сдружението ще приема обаждания на граждани. В общината ще заседава специална комисия, в която влизат общественици, както и Павлина Делчева, директор на дирекция „Социално подпомагане“, която ще помага за отсяване на най-нуждаещите се.

Започна и кампанията за набиране на средства по банкова сметка на сдружението. Според кмета на града Живко Тодоров, това се прави, за да има прозрачност при харченето на средствата.

„Всеки ден на страницата ни ще има информация какви средства са постъпили, каква е общата сума, както и за какво са похарчени средства“, обясни Антон Лазаров, председател на сдружението. Той призова младите хора да помогнат на възрастните хора и на всички, които имат нужда.

„Нека онези, които имат повече доходи и които имат повече възможности, фирмите, които работят на територията на Община Стара Загора да помогнат за благородната кауза. Аз лично ще направя дарение и ще агитирам за включването им“, каза Живко Тодоров. „Няма кой да помогне на хората освен местната власт и местното общество. Заедно ще направим повече“, допълни кметът.

Ще се подпомагат хора и семейства, които са освободени от работа, в неплатен отпуск, които нямат доходи, самотни майки и всички пострадали от мерките за защита от корона вируса.

Те трябва първо да позвънят по телефона и да си уговорят среща с Комисията. Ще се допускат по един човек в рамките на 20 минути. Хората трябва да носят документи за освобождаване от работа, за неплатен отпуск и т. Н.

Банковата сметка за набиране на средства е:

Клон: ПИБ - гр. Стара Загора
IBAN BG57FINV91501217430192
BIC FINVBGSF
Титуляр: БРАТ ЗА БРАТА - СТАРА ЗАГОРА
Основание за плащане: Дарение - коронавирус

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай