В никулденските събития се включва и КТК „Ченгене скеле“

На 4, 5 и 6 декември, специално за празника, е организирано и морско пътешествие до КТК „Ченгене скеле“

В никулденските събития се включва и КТК „Ченгене скеле“ | StandartNews.com

Всяка година декемврийските празненства в Бургас започват още от 6 декември. На този ден почитаме нашия закрилник Свети Николай Чудотворец и отбелязваме Никулден с разнообразни събития.

Тази година в празничната програма се включва и най-новата туристическа атракция в града – Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“.Още от 4 декември можете да разгледате там специално коледно градче - базар. В него ще се предлагат вкусни рибни специалитети, ръчно изработени изделия и подаръци, а за доброто настроение ще се погрижат различни артисти и музиканти. В съботния ден врати отваря и гостуващата изложба на РИМ-Бургас „От Свети Никола до Дядо Коледа“, която повежда на интересно пътешествие сред легендите за светеца, присъствието му в изкуството и празничната обредност на Никулден. В неделя, 5 декември, талантливите музиканти от група „Горещ пясък“ ще поздравят присъстващите с някои от най-добрите си изпълнения. Началният час е 16:00.

Навръх празничния 6 декември всеки посетител ще може да види какво включва никулденската трапеза и да опита от рибния курбан или жертвения шаран. Местни рибари ще показват тънкостите по изработване на рибарски мрежи, връзването на моряшки възли и ще споделят интересни факти за рибарския занаят. Желаещите да се изявят могат да се включат в празничното ателие на “Wine Gogh” и да си нарисуват красива картина с риби. А от 15:00 часа специален никулденски концерт ще изнесе Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“. Във вечерните часове на деня ще бъдат запалени коледните светлини и елха в празничното градче на „Утопия форест“ в парк „Росенец“.

На 4, 5 и 6 декември, специално за празника, е организирано и морско пътешествие до КТК „Ченгене скеле“. Кораб „Бургус“ ще очаква всички желаещи да стигнат по море до комплекса в 13:00 часа на „Магазия 1“. Необходима е предварителна резервация на тел. 0882 004 124.

 

Вижте цялата програма:

 

4 декември /събота/10:00 – 18:00 часаОткриване на Рибарско коледно селце – празничен базар

 

10:00 – 18:00 часаИзложба „От Свети Никола до Дядо Коледа“, РИМ-Бургас

 

13:00 часаОтплаване на кораб „Бургус“ по направление: „Магазия 1“ - КТК „Ченгене скеле“,за повече информация и резервации: 0882 004 124

 

5 декември /неделя/10:00 – 18:00 часаРибарско коледно селце – празничен базар

 

10:00 – 18:00 часаИзложба „От Свети Никола до Дядо Коледа“, РИМ-Бургас

 

13:00 часаОтплаване на кораб „Бургус“ по направление: „Магазия 1“ - КТК „Ченгене скеле“,за повече информация и резервации: 0882 004 124

 

16:00 часаКонцерт на група „Горещ пясък“

 

 

6 декември /понеделник/10:00 – 18:00 часаРибарско коледно селце – празничен базар

 

10:00 – 18:00 часаИзложба „От Свети Никола до Дядо Коледа“, РИМ-Бургас

 

13:00 часаОтплаване на кораб „Бургус“ по направление: „Магазия 1“ - КТК „Ченгене скеле“, за повече информация и резервации: 0882 004 124

 

13:30 часаОсвещаване на Никулденски рибен курбан и празнична трапеза

 

13:40 часа„Рисуване и вино“ - с Wine Gogh,за информация и участие: 088 944 4819

 

14:30 часаПредставяне на интересни факти за Никулден от Бургас и света - РИМ – Бургас

 

15:00 часаПразничен Никулденски концерт – с участието на Професионален Фолклорен Ансамбъл „Странджа“

 

19:00 часа

Utopia Forest - празнично запалване на светлините на УТОпичната коледна елха

 

***

 

Участници в празничен базар:Вкусни млечни продукти - от Фермерска мандра „Каменяк“;Органични български вина - от Thracian legends;Ароматна гроздова ракия - Ракия „Берданковица“;Вкусен мед и пчелни продукти - от Пчеларска ферма „Стоянови“;Пресни и захаросани ябълки от сортовете Златна превъзходна, Мелроуз, Айдаред, Грени Смит - Димитър Стоянов, земеделски производител;Ръчно изработени играчки от естествени материали - глина, сушени плодови украси с коледни аромати и подправки - от „Персебеса“ ЕООД;Красиви декоративни свещи - от Галерия „Усмихнати Осмици“;Ръчно изработени и декоративни сувенири с бургаска нотка - от Морски знаци- Бургас;Естествени минерали и тематични никулденски сувенири - Туристически комплекс „Акве калиде“;Пъстри бижута и красиви играчки - от Пъстрото МД;Естествени накити - Пенка Димова;Уникални сувенири - Арт магазин „Вълшебство“;Натурални сапуни и козметика - „Красива“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай