В Музея на розата започна двудневно парфюмерийно изложение

Откриването уважи Кметът на Казанлък Галина Стоянова, която лично връчи на всеки от участниците грамота и пожела успех

В Музея на розата започна двудневно парфюмерийно изложение | StandartNews.com

В Музея на розата бе дадено начало на двудневно парфюмерийно изложение на парфюми и продукти от етерични масла под мотото „Направи си аромат“. Паралелно, в конферентната зала на музея се срещат учени по темата „Българската маслодайна роза – история, традиции, наука“. Поради големия интерес и предвид дългогодишните традиции на казанлъчани в производството на розово масло, а през последните десетилетия и на други етерични масла и козметични продукти, събитията се провеждат за втора поредна година.

Откриването уважи Кметът на Казанлък Галина Стоянова, която лично връчи на всеки от участниците грамота и пожела успех. Тя остана приятно изненадана от голямото разнообразие на предлаганите продукти, изцяло натурални: „Важно е да се стремите да промените отношението на българина към Вашите висококачествени продукти, да търси българското!“, пожела тя на производителите, които са от цялата страна. Кметът на Казанлък бе придружавана от Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова и нейната първа подгласничка Тиара Братованова.

Участниците във форумите имат уникалната възможност на всички свързани с козметичния бизнес да  представят своите продукти, да презентират компанията си, да се включат в дискусиите и да обменят опит с експерти в този бранш в период от годината през, който Казанлък се посещава от стотици хиляди гости.

В научния форум участват лектори и експерти, доказани професионалисти в парфюмерийната индустрия и в производството на етеричномаслени култури - Институт по розата и етеричномаслените култури  - Казанлък, Университет по хранителни технологии – Пловдив, Тракийски университет – Стара Загора, Институт по оптически материали и технологии „Акад. Йордан Малиновски“ при БАН – София и др. Галина Стоянова ги призова да бъдат опора и подкрепа за производителите на продукти от етерични масла, защото имат нужда от мотивация след тежката пандемична година да продължат и да се утвърждават на пазара.

Парфюмерийната борза, която дава възможност на посетителите сами да композират свой индивидуален аромат ще продължи и в неделния ден.

Събитията са част от програмата на 118-ия Празник на розата в Казанлък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай