В КТК „Ченгене скеле“ ще отбележат Никулден по стар стил

На 18 и 19 декември там ще се готвят вкусни рибни ястия

В КТК „Ченгене скеле“ ще отбележат Никулден по стар стил | StandartNews.com

Рибарите от Ченгене скеле тачат своя покровител свети Николай Чудотворец. Всяка година те посрещат Никулден с много тържества и ритуали както на 6 декември, така и по стар стил – на 19 декември. Традицията ще бъде спазена и тази година.

Богата програма за празника е подготвил и Културно-туристически комплекс "Ченгене скеле". На 18 и 19 декември там ще се готвят вкусни рибни ястия, ще има музика и веселба, много забавления за малки и големи! И в двата дни посетителите на комплекса ще могат да разгледат специалното коледно градче – базар, предлагащо множество вкусни изненади и изящни подаръци, както и гостуващата изложба на РИМ – Бургас „От Свети Никола до Дядо Коледа“.

В събота, 18 декември, талантливите деца от подготвителните групи на Детски хор „Милка Стоева“ ще поздравят присъстващите с някои от най-добрите си изпълнения, в рамките на концерта „Коледата в нас“. Началният час е 11:30. Музикалните емоции ще продължат и в следобедните часове с изпълнения на китара. Николай Райков ще представи някои от вечните хитове на Queen, Deep Purple, Led Zeppelin и други.

Кулминацията на празненствата е в неделя, 19 декември. В 11:30 часа е началото на парадната обиколка с лодки на местните рибари и ритуала по хвърляне на венци и цветя в морето в памет на загиналите моряци. Малко след това ще се състои освещаването на рибния курбан и лодките на рибарите за здраве и благоденствие.

Тържествата ще продължат в следобедните часове с изпълнения на стари рибарски песни и популярни бургаски шлагери, с участието на Хари Сърабян, представяне на различни таланти от Рибарското селище, както и специална прожекция на филма „Ченгене скеле. Бъдещето на традициите“.

Време е за Никулден по стар стил в Ченгене скеле!

 

Вижте цялата програма:

 

18 декември /събота/

10:00 – 18:00 ч. - Рибарско коледно селце – празничен базар

10:00 – 18:00 ч. - Изложба „От Свети Никола до Дядо Коледа“, РИМ-Бургас

11:30 ч. „Коледата в нас“ – Поздрав на подготвителни групи от ДХ „Милка Стоева“

15:00 ч. „Струни край морския бряг“ – изпълнения на китара - с Николай Райков

В програмата ще звучат: Tommy Emmanuel - пиеси за китара. Jerry Reed - пиеси за китара. Brent Mason - пиеси за китара. QUEEN - Love of my life, Somebody to love. ERIC CLAPTON - Tears in heaven. RAINBOW - Stone cold, Street of dreams. DEEP PURPLE - Love conquers all. PAUL RODGERS - All right now, Feel like makin' love , Hoochie Coochie man. RIGHTEOUS BROTHERS - Unchained melody. : B.J.THOMAS - Raindrops keep fallin' on my head. JIMI HENDRIX - Hey Joe. LED ZEPPELIN - Stairway to heaven. BEATLES - I love her, Norwegian wood, Michelle, I'll follow the sun и мн. др.

 

19 декември /неделя/

10:00 – 18:00 ч. - Рибарско коледно селце – празничен базар

10:00 – 18:00 ч. - Изложба „От Свети Никола до Дядо Коледа“, РИМ-Бургас

11:30 ч. - Парадна обиколка с лодки на местните рибари и хвърляне на венци в морето

12:00 ч. - Церемония по освещаване на рибарски лодки и рибен курбан

12:00 ч. - Рибен курбан от рибарите на Рибарско селище

12:30 ч. - „Празнична лакардия“ – изпълнение на стари рибарски песни и популярни бургаски шлагери – с участието на Хачо Сърабян

14:30 ч. - Талантите на Ченгене скеле – поети, музиканти и танцьори от Рибарското селище

15:00 ч. - Прожекция на филма „Ченгене скеле. Бъдещето на традициите“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай