В Казанлъшко са осъдени 19 души за съжителство с малолетни

За първото тримесечие на тази година са внесени за разглеждане от съда общо 15 прокурорски акта срещу 19 лица от Казанлъшко по чл. 191 от Наказателния кодекс - заживяване на съпружески начала на малолетен или непълнолетен с пълнолетно лице

В Казанлъшко са осъдени 19 души  за съжителство с малолетни | StandartNews.com


   За първото тримесечие на тази година  са внесени за разглеждане от съда общо 15 прокурорски акта срещу 19 лица от Казанлъшко по чл. 191 от Наказателния кодекс - заживяване на съпружески начала на малолетен или непълнолетен с пълнолетно лице. Това съобщиха днес от държавното обвинение.  Под отговорност са подведени и пълнолетни лица, най-често родители на пострадалите, че са склонили или улеснили непълнолетно лице от мъжки пол и лице от женски пол, ненавършило 16 г. или 14 г. да заживеят съпружески, без да са сключили брак. 
  От 19 новообразувани производства, 10 са бързи производства и разследването е било проведено в рамките на  седем дни. Осъдени са общо 19 лица като са наложени са следните наказания : „лишаване от свобода“ – ефективно спрямо едно лице, „лишаване от свобода“- условно спрямо пет  лица, „пробация“ спрямо едно лице и „глоба“ срещу 10 лица на стойност 12 000 лева.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай