Вторник,

В Благоевград запалиха коледните светлини без заря

От: Стандарт -
928
В Благоевград запалиха коледните светлини без заря
A
A
A

Откриването на Коледния фестивал и запалването на коледните светлини предизвика разностранни реакции у жителите на Благоевград. Много хора негодуваха срещу липсата на празнична заря, която, по думите им, щеше да бъде добър завършек на празничната вечер.

Официалната позиция на кмета на града инж. Румен Томов е, че средствата, които биха били изразходвани за заря, трябва и ще бъдат пренасочени към много по-значима кауза, каквато е здравето на едно дете.

„Сигурен съм, че по-голямата част от гражданите на община Благоевград ще проявят разбиране и ще одобрят решението, което взех. Според моите виждания, вместо да инвестираме средства в заря, на която щяхме да се радваме няколко минути, тези средства трябва да бъдат дарени от името на общината за лечението на   11-годишния Деян Апостолов. Целият коледен фестивал ще премине под надслов: „Добрият дарява надежда“, така че няма нищо по-нормално и логично от това да се лишим от заря, за да дарим надежда на Деян“, коментира Томов.

Кметът заявява още, че миналата година по повод запалването на коледните светлини в Благоевград общината е платила 3500 лева, затова равностойността на тази сума ще бъде дарена за Деян тази година.

„Зарята е красива, децата се радват и се създава празнично настроение, аз съм напълно съгласен с това. Трябва да подчертаем обаче, че радостта и празничното настроение стават реалност тогава, когато сме здрави, ние и нашите деца. Вярвам, че няма нищо по-важно от това", подчертава още кметът Румен Томов.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички