Утре доставят нов Ядрено-магнитен резонанс в Бургас

Налага се лека реорганизация на движението по „Демокрация“

Утре доставят нов Ядрено-магнитен резонанс в Бургас | StandartNews.com

Налага се утре, сряда, 1 декември, в часовете от 09.00 до 15.00, автобусите от градския транспорт да се движат не в своята специална лента по ул. „Демокрация“, а заедно с останалите автомобили. Това важи за отсечката от кръстовището с бул. „Сан Стефано“ до кръстовището с ул. „Ген Гурко“.

За използването на спирка „Сан Стефано“ на ул. „Демокрация“ – след кръстовището с бул. „Сан Стефано“ в посока ул. „Ген. Гурко“ – автобусите ще спират на местата за паркиране от Синята зона срещу нея, като ще бъде осигурен пешеходен достъп за преминаване.

Причината за тази временна промяна е свързана с доставката и сложното разтоварване на скъпа модерна медицинска техника за ДКЦ 2 – бившата Трета поликлиника. Утре в Бургас пристига чисто нов Ядрено-магнитен резонанс, модел Magnetom Lumina, произведен тази година. Цялата система тежи над 7 тона. Превозът на апаратурата се осъществява с камион на производителя „Сименс“. Разтоварването ще стане с автокран.

След монтаж и калибровка, очаква се новият ЯМР да заработи с пациенти в началото на следващата година. Междувременно Община Бургас осигури средства и в момента изпълнява проект за цялостно саниране на сградата, в която се помещава ДКЦ 2.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай