Уникален исторически парк отваря врати край Варна

Мащабният проект е своеобразно пътуване назад във времето през различни епохи от развитието на човешката цивилизация, случили се по нашите земи

Уникален исторически парк  отваря врати край Варна | StandartNews.com

Най-големият и първи по рода си Исторически парк в света отваря врати в България тази пролет. Работата по него е започнала преди повече от 8 години, а от момента на планирането досега в изграждането му са включени над 4000 души. Атракционът се изгражда поетапно като се планира целият обект, в пълна функционалност, да бъде завършен през 2022 година. В момента се работи по първата фаза – халколит, неолит и траки и зона за почивка с езера. Тя ще приключи през пролетта на 2019 г., когато Паркът ще отвори официално врати за посетители.    
  Мащабният проект е своеобразно пътуване назад във времето през различни епохи от развитието на човешката цивилизация, случили се по нашите земи, представи го днес електронният сайт.alternative.bg. Комплексът се намира на 33 км от Варна и е разположен в завършения си вид на повече от 500 декара.  Историческият парк предлага на българските и чуждестранни посетители интерактивно пътуване до 10 000 години назад във времето през петте епохи на човешката цивилизация. На място ще бъде пресъздадено развитието ѝ, случило се по нашите земи от епохата на халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство. 
Тематични занаятчийски курсове, исторически представления и филми, обучения в древни бойни и битови умения, конна езда, теоритични семинари, изложби и точни възстановки на обекти ще бъдат представени на посетителите. В местата за отдих и хранене  ястия по автентични рецепти от антични времена, приготвяни само с натурални български продукти, ще изкушават туристите. За най-малките ще бъде обособена специална детска зона, а за родителите им ще има кино салон. Всеки от посетителите ще може да закупи за спомен сувенири с автентични български реплики, изработени от художници-майстори на артефакти от миналото.
  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай