Улични табели разказват за живота на видни старозагорци

Специални информационни табели ще запознават жителите и гостите на Стара Загора с дейността на видни личности, свързали живота си с историята на града

Улични табели разказват за живота на видни старозагорци | StandartNews.com


   Специални информационни табели ще запознават жителите и гостите на Стара Загора с дейността на видни личности, свързали живота си с историята на града. Засега те са 19 на брой и са поставени на улиците, носещи техните имена. От двете страни на табелите,  на български и на английски, са изписани името, годините и най-важното от житейския път на всеки от тях. Идеята за поставяне на специалните табели е на младите ротарианци от Ротаракт - Стара Загора. Тя носи интересното и провокативно наименование „Улици с неведоми имена“. "Проектът се осъществява изцяло с дарения и доброволен труд в партньорство с Обществения дарителски фонд и община Стара Загора", пояснява пред Радио Стара Загора Васил Демирев от Ротаракт-Стара Загора. Желанието на младите ротарианци е да успеят да наберат още средства, за да може и други старозагорски улици, носещи имената на видни личности, да разказват своята история с помощта на табелите. 
  Вече е реализиран първият етап от него – поставянето на табелите, които са с интересен и уникален дизайн, а изработката им е от материали, устойчиви на климатичните условия. По-особеното в табелите е специалният QR код в долния десен ъгъл. Сканирайки този код, приложението ще препраща към специална фейсбук-страница, на която ще има подробна информация и снимки за всяка една от личностите. Разработването на страницата е вторият етап от инициативата и е в процес на реализация. Тя също ще има вариант на английски език. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай