Сряда,

Учителки от Монтана шият маски

От: СТАНДАРТ -
147
Учителки от Монтана шият маски
A
A
A

ФОТО БНР

Учителки от Професионалната гимназия по лека промишленост в Монтана шият предпазни маски за многократна употреба. Учителят методик инж. Корнелия Йовкова, Маринела Младенова - по практика и математичката, и Нина Георгиева кроят и шият маски от вкъщи, съобщи БНР.

Над 500 ще бъдат дарени на нуждаещи се от региона. Инициативата е подкрепена от Регионалното управление на образованието в Монтана

"Идеята за изработката на предпазни маски се  роди, след като коронавирусът се разпространи в Италия", разказа директорката на гимназията Анжела Радионова пред БНР. Част от маските са раздадени на учениците: „Познавайки спецификата на нашето училище и ученици, а именно това, че голяма част от тях са от социално слаби семейства, решихме да предприемем инициатива, свързана с изработка на маски“, обясни Радионова.

След като учениците бяха разпуснати в извънредна ваканция, трите преподавателки се ангажирали лично да продължат изработката на предпазни маски. Идеята им е да помогнат на възрастни хора в нужда и на деца от Центрове за лишени от родителска грижа.

„Училището закупи плат и ластик и производството е в действие”, допълни директорката Анжела Радионова

Учителките ще дадат маски и на колегите си в другите учебни заведения в областта.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички