Понеделник,

Ученици и полицаи в съвместна акция по безопасно движение

От: Ирина Ангелова -
Ученици и полицаи в съвместна акция по безопасно движение
A
A
A

Ученици и полицаи проведоха съвместна акция по безопасно движение на три рискови кръстовища в Кърджали, съобщават от ОД на МВР Кърджали. Около 25 ученици от ЕГ „Христо Ботев“ се включиха в превантивна кампания като младежки пешеходни патрули. Акцията продължи близо два часа, тя се проведе на пешеходни пътеки на три рискови кръстовища в областния град – до ЕГ „Христо Ботев“, до СУ „Йордан Йовков“ и до СУ „Отец Паисий“, на които се извършваха проверки на водачи, а младежките пешеходни патрули раздаваха брошури за безопасно движение и стикери за коли „Пусни мигача“.
       
Инициативата се осъществи съвместно със служители на Пътна и Териториална полиция от ОДМВР-Кърджали по проект „Информиран и активен“ на Министерството на младежта  и спорта и с подкрепата на ДА „Безопасност на движението по пътищата“. В нея  се включиха и заместник-председателят на ДА „Безопасност на движението по пътищата“ Анжелина Тотева, областният управител на Кърджали Никола Чанев, директорът на ОДМВР - Кърджали старши комисар Атанас Илков.
      
Проверени бяха 27 водачи на моторни превозни средства. Констатирани бяха 10 нарушения на ЗДвП и за тях бяха съставени 6 акта и 4 фиша. Най-често срещаното нарушение се оказа непоставен обезопасителен колан както от водачи, така и от пътници. В хода на акцията беше задържан шофьор, извършил нарушение.    
Анжелина Тотева, заместник-председател на ДА „Безопасност на движението по пътищата“, подчерта, че около 20 процента от загиналите при пътни инциденти на година в България са пешеходци и проведената акция е повод да се акцентира на опасностите при шофиране с превишена скорост, отклоняване на вниманието при използването на мобилен телефон и рисковете при пътуване без обезопасителен колан.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички