Трети мастер клас събра старозагорски ученици по проект „Младите в атака“

Третият по ред мастер клас за ученици по проект „Младите в атака“ се проведе днес в общинската зала „П.Р.Славейков“

Трети мастер клас събра старозагорски ученици по проект „Младите в атака“ | StandartNews.com

Третият по ред мастер клас за ученици по проект „Младите в атака“ се проведе днес в общинската зала „П.Р.Славейков“. Той е част от уникална младежка програма, която цели повишаване на класическите и дигиталните медийни умения на подрастващите.

Младите бъдещи журналисти са от Второ основно училище „П.Р.Славейков“, Шесто основно училище „Свети Никола“, Спортно училище „Тодор Каблешков“ и новооткритата гимназия ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“. В събитието се включи и младият кмет на Стара Загора Гергана Желева.

В ролята на лектори бяха зам.-кметът по „Образование, здравеопазване и социални дейности“ Иванка Сотирова и омбудсманът на общината Надежда Чакърова.

„Искам да ви пожелая да бъдете упорити, усвоявайте нормите на поведение, учете се кое е правилно и как да го постигате. Контролирайте себе си, трупайте знания и не се отказвайте от целите си“, приветства младите хора зам.-кметът на Стара Загора.

Общественият посредник сподели своя опит и разкри сърцевината на работата си.  Надежда Чакърова пожела на младите да имат кураж и да бъдат посланици на добрия тон, особено в днешното забързано и все повече дигитално време.

Учениците получиха възможност за изява като им бяха предоставени четири теми от вестник „Национална бизнес поща“, по които ще имат шанса да направят свои авторски публикации и да участват в печатното му издание и в сайта.

Своите опит, познания и тънкости на професията сподели с младежите и Виктория Стоянова – директор на Фондация „Постижения“ и председател на медиен конгломерат „Национална бизнес поща“. Сред гостите в залата бяха още Станимир Стоянов - президент на Международна академия за високи постижения „Сър Исак Нютон“ и Петър Драгиев - ръководител на проект „Младите в атака“, както и Радослава Рашева - отговорен редактор на „Национална бизнес поща“.

Изненадата, която накара лицата на младите да засияят, е предложението да участват в двуседмичен платен летен стаж към „Национална бизнес поща“. Така те ще имат своя истински опит и допир с изкуството на журналистическата професия.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай