Тракийският университет посреща светила в науката

Настоящият 22-ри конгрес на ветеринарните лекари ще бъде в Стара Загор

Тракийският университет посреща светила в науката | StandartNews.com

Миналата година, след изключително оспорвана и буквално драматична конкуренция с Чехия, делегати на  ВМФ на Тракийския университет в Олщин, Полша,  се пребориха настоящият 22-ри конгрес на ветеринарните лекари, специалисти по заболявания при едри и дребни преживни животни - "XXII Middle European Buiatric Congress" - да бъде в Стара Загора.

От 31-ви май до 2-ри юни учени от Германия, Словения, Испания, Хърватска, Италия, Гърция, Турция, Прибалтийските и други страни, ще споделят пред близо 300 участници новости в храненето, хирургията, репродукцията, незаразната и инфекциозната патология и други, по преживни животни.

„XXII Middle European Buiatric Congress“ се организира от ВМФ при Тракийския Университет и „Българската асоциация на ветеринарните лекари за продуктивни животни“. Той ще бъде предшестван от Национално животновъдно изложение за говеда от породата "Галоуей" (месодайно направление), което ще се проведе в Академичния технологичен комплекс на Университета. За завидните качества на месото на тази порода, участниците и гостите ще научат много подробности от Хорст Крафт - Председател на Асоциацията на"Галоуей"  в Германия.

 Пълната програма на конгреса можете да видите тук: http://www.mebcxxii.bg/

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай