Тракийските царе и Мадарският конник напират за Чудесата

Тракийските царе и Мадарският конник напират за Чудесата  | StandartNews.com

София. Долината на тракийските царе, Мадара - древни структури, Кръстова гора, Мелник Плиска и Аладжа манастир са с изравнени шансове в класацията  "Чудесата на България" на в. "Стандарт". Всички тези забележителности са с подкрепа от 41-45% на участниците в гласуването.

В онлайн гласуването за Чудесата, което ще определи народния вот за топ 10 на новите български предложения за ЮНЕСКО, процентите на подкрепа се променят динамично. Заразени от местен патриотизъм, хиляди хванаха мишката, за да гласуват за любимата си забележителност.

Белоградчик и Магурата водят със 71%, Велико Търново е на второ място с 53%. Баба Вида пази третото място с 51%.

Кампанията се осъществява със съдействието на М-Тел.

На 5 юли "Стандарт" даде старт на голямото национално гласуване за символите от материалното и духовно богатство на страната ни, които искаме да видим под закрилата на ЮНЕСКО като част от световното културно богатство.
Гласуването тече на сайта "Чудесата на България" (www.bgchudesa.com). Българите избират топ 10 между 30 символа от материалното и 30 от нематериалното наследство.


30-те културно-исторически обекта са подбрани от над 150 историци, археолози, общественици експерти в държавната и местната администрация. Вотът ще продължи до края на септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай