На Силистар: Тялото на удавника 5 часа на плажа

Прекратиха издирването, морето е бурно

На Силистар: Тялото на удавника 5 часа на плажа | StandartNews.com

Жестока трагедия на плаж Силистар край Синеморец. 60-годишен мъж се удави, втори изчезна в борното море. Тялото на удавения 60-годишен мъж все още стои на плажа. То е покрито с хавлия повече от 5 часа. Шест-седем медици, които са на почивка на този плаж, оказваха първа помощ около 40 минути, когато стана инцидентът преди обяд, но за съжаление мъжът почина, съобщи агенция „Монитор”.

Дошлите в 13:00 часа водолази си тръгнаха и прекратиха претърсването на морето за втория човек, защото вълните са много бурни.

Инцидентът стана около 11:00 часа. Спасителни екипи няколко часа издирваха втори човек, за когото се предполага, че е изчезнал в морето. Сред медиците имаше лекар от панагюрската болница, ВМА, болница „Св. Иван Рилски”, болница „Лозенец”. Лекарите коментираха, че ако в Синеморец е имало болница, човекът щеше да бъде жив.

Линейка пристигна 30 минути след подаване на сигнала за инцидента. Лодка със спасители от ПБЗН издирваха още един човек. Плажът е даден на концесия. За посещението му се събира такса за паркинг, но няма спасител в съботния ден. Днес на плажа там има десетки семейства с деца.

Морето е бурно и има мъртво вълнение. Последно в петък е имало спасител до 18:00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай