Понеделник,

Топъл обяд за още нуждаещи се

От: Стандарт -
Топъл обяд за още нуждаещи се
A
A
A

Община Долна Митрополия обявява допълнителен прием на документи по проект „Предоставяне на топъл обяд на нуждаещи се в общината  по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България.

Кандидатите трябва да подадат заявление – декларация, Приложение № 2 към Методиката ( по образец ) до кмета на Община Долна Митрополия, копие на ЕР на ТЕЛК, ако има такова.

Целта на приема е да се наберат семейства и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи и не могат да се издържат с тези доходи и имуществото си. Критерий за подбор на кандидат – потребителите ще бъде размерът на тяхната пенсия.

Към момента Община Долна Митрополия подсигурява топъл обяд на 175 крайнонуждаещи се лица от всички 16 населени места и с това допринася за постигане общата цел на оперативната програма, свързана с намаляване на броя на живеещите в бедност лица и изпълнение политиките на Община Долна Митрополия за подпомагане и грижи към най – засегнатите от бедност хора на територията.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички