Събота,

Тийнеджъри от Кърджали - съзидатели на книга за патрона на своето училище

От: Failed to load user -
901
Тийнеджъри от Кърджали - съзидатели на книга за патрона на своето училище
A
A
A

Кърджали. Възпитаниците на ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров" Кърджали станаха съзидатели на книга за своя патрон. Те са единствените ученици в страната, включили се в подобна инициатива. Златаровци откликнали на поканата на автора Йордан Нанчев и събрали около 250 лв., с които спонсорирали издаването на книгата „Синът на тоя град". Сега младите хора се подготвят за участие във викторина за живота и делото на големия български учен и общественик. Тя ще се проведе в Хасково, родния град на Асен Златаров, а в нея ще се включат отбори от училища от Южна България, носещи неговото име.

Възпитаниците на кърджалийската професионална гимназия вече за пета година полагат и златаровска клетва пред знамето на училището и портрета на патрона. Празничната програма тази година включва различни прояви – състезание за историческите и природни забележителности в страната„Аз знам", конкурси и спортни турнири.

Бъдещите млади специалисти, които ще работят в сферата на туризма, подготвят и специален ден на професията, където ще демонстрират своите умения. От няколко години златаровци повишават квалификацията си в реална обстановка като провеждат ученическата си практика не само в големите български курорти, но и в чужбина- Италия и Германия. През това лято близо 40 ученици ще стажуват в италианския град Римини и в Малта.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички