Тийнеджъри от Кърджали - съзидатели на книга за патрона на своето училище

Тийнеджъри от Кърджали - съзидатели на книга за патрона на своето училище  | StandartNews.com

Кърджали. Възпитаниците на ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров" Кърджали станаха съзидатели на книга за своя патрон. Те са единствените ученици в страната, включили се в подобна инициатива. Златаровци откликнали на поканата на автора Йордан Нанчев и събрали около 250 лв., с които спонсорирали издаването на книгата „Синът на тоя град". Сега младите хора се подготвят за участие във викторина за живота и делото на големия български учен и общественик. Тя ще се проведе в Хасково, родния град на Асен Златаров, а в нея ще се включат отбори от училища от Южна България, носещи неговото име.

Възпитаниците на кърджалийската професионална гимназия вече за пета година полагат и златаровска клетва пред знамето на училището и портрета на патрона. Празничната програма тази година включва различни прояви – състезание за историческите и природни забележителности в страната„Аз знам", конкурси и спортни турнири.

Бъдещите млади специалисти, които ще работят в сферата на туризма, подготвят и специален ден на професията, където ще демонстрират своите умения. От няколко години златаровци повишават квалификацията си в реална обстановка като провеждат ученическата си практика не само в големите български курорти, но и в чужбина- Италия и Германия. През това лято близо 40 ученици ще стажуват в италианския град Римини и в Малта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай