TEEN BOOM FEST започна мащабна кампания срещу райския газ, популярен сред младите

Специализирана зона, видео послания от най-актуалните инфлуенсъри и ценни съвети от професионалисти ще очакват деца и родители

TEEN BOOM FEST започна мащабна кампания срещу райския газ, популярен сред младите | StandartNews.com

Специализирана зона, видео послания от най-актуалните инфлуенсъри и ценни съвети от професионалисти ще очакват деца и родители в двата фестивални дни – 20 и 21 август на Морска гара – Бургас.

Третото издание на най-успешния младежки форум в страната - TEEN BOOM FEST започна мащабна кампания срещу модерния опиат – райски газ, който е все по-популярен сред младите в България. В медицината веществото се прилага, като упойка, но сред тийнейджърите се използва единствено за развлечение.

Специализирана зона с участието на Местната комисия за противообществените прояви при малолетните и непълнолетните ще бъде обособена във фестивалната зона , по време на двудневното събитие, което ще се проведе на 20 и 21 август /събота и неделя/, в пространството на Морска гара- Бургас.

Най-актуалните влогъри, инфлуенсъри, певци, актьори и спортисти, които са част от проявата застават зад идеята. Любими Tik Tok звезди и популярни лица от мрежата ще подготвят видео обръщения, които да се разпространяват сред техните последователи в социалните платформи, които наброяват стотици хиляди.

На място в обособения кът за превенция обучени екипи от МКБППМН ще посрещат деца и родители. Те ще разясняват за страничните ефекти и опасното влияние на модерния опиат. По думите на специалистите повечето опасности са свързани не само със самия ефект от газа, а и с начина на употреба, защото при чести вдишвания може да доведе до злокачествена анемия и парализа.

Teen Boom Fest е единственият по рода си фестивал в Европа, който събира на едно място най-обичаните инфлуенсъри, актьори, влогъри, спортисти и певци, но това не е само проява за забавление, а събитие с кауза и послания. През своите две успешни издания фестивала насочи прожекторите към най-актуалните теми сред подрастващите –опасностите в социалните мрежи, превенция срещу алкохола, агресията, насилието,

Първият TEEN BOOM FEST се реализира през 2020 година. Проявата има зад гърба си две успешни издания, събирайки над 20 000 души публика, което я превърна в платформа – магнит за младото поколение между 8 - 25години и техните семейства.

TEEN BOOM FEST се организира от Община Бургас.

Ексклузивен медиен партньор на събитието е THE VOICE BULGARIA.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай