Световноизвестни звезди пред бургаска публика

Ценителите на класическата музика ще имат възможност да се насладят тази вечер в Бургас на невероятен концерт

Световноизвестни звезди пред бургаска публика | StandartNews.com

Ценителите на класическата музика ще имат възможност да се насладят тази вечер в Бургас на невероятен класически концерт с участието на световноизвестни звезди и произведения на Йоханес Брамс, които много рядко се изпълняват.

Участниците в концерта, който е част от Лятна академия на изкуствата Бургас, ще вземат участие музиканти, покорили най-известните световни музикални сцени - Юлиян Рахлин,  (Австрия) - цигулка, Сара Макелрейви (Канада) - цигулка, Александър Земцов (Германия/Швейцария) - виола, Петер Шомодари (Австрия) - виолончело, Деница Лафчиева (България/ Италия) - кларинет, Сергей Редкин (Русия/България) - пиано.

В програмата са включени клавирен квинтет опус 115, соната номер 3 за цигулка и пиано в ре минор и скерцо от соната F-A-E. Концертът  е в 19.00 часа в зала „Тончо Русев“ на Културен дом „НХК“.

Днес звездите, които ще участват в концерта се срещнаха с бургаски медии и споделиха позитивните си впечатленията  от Бургас и талантливите млади таланти.

На пресконференцията присъства и зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева.  

„Сигурна съм, че тези невероятни музиканти ще ви докоснат със своята музика и се надявам те отново да се върнат в Бургас“, заяви по време на пресконференцията зам.–кметът Диана Саватева.

Виртуозните музиканти  Юлиян Рахлин и съпругата му Сара Макелрейви споделиха, че свирят на уникални старинни цигулки, едната от които е  на Страдивариус от 1704 г.Билети могат да бъдат открити в мрежата на Eventim и на каса „Часовника“ и на място преди концерта. Телефон за предварителни запитвания: 0894 898 098.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай