Стотици пяха с Б.Т.Р. в "Нощта на Орфей"

Участниците и гостите бяха поздравени от кмета Сунай Хасан

Стотици пяха с Б.Т.Р. в "Нощта на Орфей" | StandartNews.com

Стотици се събраха в подножието на археологическия комплекс край село Татул и пяха с Б.Т.Р. по време на фестивала "Нощта на Орфей", организиран от община Момчилград. Участниците в проявата, която се провежда за 13 път, успяха да вдигнат градуса на настроението на публиката до краен предел. Най-нетърпеливите зрители пристигнаха часове преди началото на фестивала. Повечето от тях се възползваха да разгледат древното светилище на Орфей.  

Всички присъстващи получиха по традиция чаша вино. "През годините фестивалът, организиран от община Момчилград се утвърди като културно събитие в национален мащаб. "Нощта на Орфей" има своите почитатели, които не пропускат нито едно издание на проявата. Този факт не трябва да ни учудва, защото има магия в мястото, на което провеждаме фестивала", заяви кметът Сунай Хасан. Той изказа специални благодарности на депутата Ерол Мехмед, по чиято идея се заражда "Нощта на Орфей" и който беше сред публиката. Програмата на фестивала стартира с песента "От тук започва България" в изпълнение на младия момчилградчанин Виктор Карачолов. След него публиката беше омаяна от танците на балета към кърджалийския театър. Младите кърджалийци Мерт и Селин Асенова буквално взривиха публиката с изпълненията си.

Кулминацията на фестивала настъпи с качването на сцената на рокаджиите от Б.Т.Р. „Всички ставаме свидетели на роксъбитието за 2019 година в Източните Родопи. За мен е огромно предизвикателство да приветствам тук и сега, на тази сцена легендарната българска рок-група Б.Т.Р.", обяви кметът Сунай Хасан.
"За първи път сме на това място. Уникално е. Благодаря на община Момчилград за възможността да пеем на този прекрасен фестивал", заяви фронтменът на БТР Наско. Повече от час и половина легендарните рокаджии пяха свои песни, като представиха и парчета от последния си албум. Публиката пя заедно с БТР. След концерта дуо "БарбарониТе" представиха оригинално огнено шоу, което накара публиката да онемее. Вечерта завърши с пищни фойерверки и хоро, на което се хванаха много от присъстващите на фестивала.

Бяха наградени победителите в традиционния колопоход от Момчилград до село Татул. Тази година в надпреварата участваха 16 велосипедисти.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай