Стотици малки грации показват талант и умения в Международен турнир по художествена гимнастика „Импала Къп 202

Златна вълна отбеляза старозагорският клуб „Импала“ в петъчния ден

Стотици малки грации показват талант и умения в Международен турнир по художествена гимнастика „Импала Къп 202 | StandartNews.com

600 талантливи гимнастички са част от 19-тото издание на Международен турнир по художествена гимнастика „Импала Къп 2022“. Събитието се провежда в Стара Загора от 30 септември до 2 октомври. Официалното откриване се състоя на 1 октомври в спортна зала „Стара Загора“.

„Деветнадесетият турнир по художествена гимнастика за купа „Импала“ събра рекорден брой състезатели от цялата страна, Великобритания, САЩ и Украйна. Благодаря на целия екип на клуба за невероятната организация и перфектните условия, които има отново това емблематично международно събитие. Истинско щастие за душата и радост за очите е да гледаш толкова прекрасни и талантливи малки грации, устремени към съвършенството и към покоряване на нови върхове“, каза при откриването ресорният зам.-кмет на Стара Загора Красимира Чахова. Тя припомни, че само преди няколко дни завиден резултат отбеляза националният отбор по време на световното първенство. Община Стара Загора бе удостоена с благодарствен плакет. 

„Щастлива съм да ви приветствам в слънчева Стара Загора. Пожелавам на всички ви здраве и на добър час“, обърна се към състезателите и гостите Петя Петкова, председател на Спортен клуб по художествена гимнастика „Импала“. Тя получи специален плакет от името на Илиана Раева – председател на Българска федерация по художествена гимнастика.

Фолклорен поздрав за откриването отправиха и децата от Ансамбъл „Загорче“. Дебют като главен съдия на турнира направи Невяна Владинова, която също поздрави участниците и обяви шампината за открит.

Златна вълна отбеляза старозагорският клуб „Импала“  в петъчния ден.  Стефани Дикова завоюва злато при децата 2014-2015 година. Това е първи турнир от такъв ранг за малката грация.  

В събота ще бъдат отличени ансамблите, а неделята е запазена за индивидуалните изпълнения на момичетата. Ще има и специални награди за Мис – техничност, треньор, елегантност, чар, турнир, грациозност, съдия, любимка на публиката и други. Десетки подаръци от спонсори ще допринесат за радостта и наградят усилията на малките гимнастички.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай