Петък,

Стопани от Видинско се срещнаха със зам.-министър Добрев

От: Стандарт -
Стопани от Видинско се срещнаха със зам.-министър Добрев
A
A
A

В Областна администрация Видин се проведе информационна среща със земеделски производители от видинска област. В срещата участваха и зам.-министър Атанас Добрев и експерти към МЗХГ. Събитието е част от информационна кампания за Директни плащания 2020, организирана от Министерството на земеделието, храните и горите.
Областният управител на Видин Албена Георгиева приветства гостите и благодари, че Видин е част от информационната кампания на министерството.

Кампанията е свързана със старта на приема на документи и новите моменти по схемите за директни плащания. Специално внимание ще се обърне на подаването на заявления. Нашите експерти ще ви запознаят и с предстоящите приеми по Програмата за развитие на селските райони през текущата 2020 година, с инвестиционните и компенсаторните мерки. Ще предоставим и актуална информация, относно държавните помощи през 2020 година.Като град, намиращ се на река Дунав, ще представим и предстоящите приеми по Програмата за морско дело и рибарство през 2020 година, каза заместник-министър Добрев.

За периода от 2014 до 2019 г. земеделските производители в област Видин са получили общо 221,6 млн. лв. европейски и национални средства. „Това е близо 1,5% от общо предоставения в страната публичен ресурс за земеделие за този период“, информира Атанас Добрев.

Експерти от Министерството представиха информация за Директните плащания, Предстоящи приеми по Програмата за развитие на селските райони, Програмата за морско дело и рибарство. Изложени бяха новите моменти в законодателството в сектор Животновъдство и общата селскостопанска политика след 2020 г.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички