Стефан Диомов и „Тоника СВ“ бяха отличени с приза „БГ Вдъхновител”

Маестро Стефан Диомов и „Тоника СВ“ бяха отличени с приза „БГ Вдъхновител” на годишните музикални награди на БГ РАДИО

Стефан Диомов и „Тоника СВ“ бяха отличени с приза „БГ Вдъхновител” | StandartNews.com

Маестро Стефан Диомов и „Тоника СВ“ бяха отличени с приза „БГ Вдъхновител” на годишните музикални награди на БГ РАДИО.

„Незабравима вечер преживяхме с моите колеги от „Тоника СВ”. На изискана церемония, в присъствието на най-добрите в музикалния бранш – хора, които безкрайно ценя и уважавам. Оказа се, че и те ни уважат и обичат музиката ни. В това е смисълът на всичко, което създаваме!”, коментира Стефан Диомов.

Специалната награда „БГ Вдъхновение“ е на името на Ана Мария Тонкова. Тя е символ на изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика. Тази година единствената статуетка, която се определя еднолично от eкипа на БГ РАДИО, получиха „Тоника СВ“ и Стефан Диомов. Те я посветиха на незабравимата Ваня Костова.

БГ Вдъхновители през годините са били Васил Найденов (2002), Стефан Димитров (2003), Лили Иванова (2004), Щурците (2005), Сигнал (2006), Орлин Горанов (2007), Силвия Кацарова (2008), Маргарита Хранова (2009), Милена Славова (2010), Дони и Момчил (2012), Тангра (2013), Камелия Тодорова (2014), Тони Димитрова (2015), ФСБ (2016), Йорданка Христова (2017), група Ахат (2018), Братя Аргирови (2019) и Дует Ритон (2020).

 

* Утре излиза от печат втората част на биографичната книга за маестрото - „Белите и черни клавиши на моя живот”.

 

Личността и творчеството на Стефан Димово не могат да се поберат в една книга. Затова потърсете и втората част на неговата биография. Тя изпреварва със съвсем малко предстоящия грандиозен концерт на маестрото, който ще бъде под формата на втора вечер на фестивала „Бургас и морето“ – на 1 август.

„Очаквам моята вярна публика на гала концерта в Летния театър, който ще е в памет на обичаната Ваня. Подготвили сме прекрасен ретроспективен концерт, ще разписвам после книги. Зареден съм с много положителна енергия, която искам да споделя с всички вас”, допълни Диомов.

 

***

 

Книгата „Белите и черни клавиши на моя живот” се издава от ИК „Знаци” и Румяна Емануилиду.

„Първият том беше поклон преди всичко към музиката – най-висшият начин за себеизразяване и най-мощният канал за общуване. Втората книга ни пренася в нашия съвършен дом, където е естествената красота и хармония, изворът ни на живот – природата.", казва Румяна Емануилиду.

 

***

 

Стефан Диомов е роден на 16 февруари 1945 г. в град Бургас. Ръководител на групите „Тоника”, „Тоника СВ”, „Магистрали”, „Горещ пясък”, „Фамилия Тоника”, „Петте сезона”. Написал е десетки шлагерни песни, някои от които добиват широка популярност. Автор е на театрална и филмова музика, на много известни детски и коледни песни. Дългогодишен музикален директор на фестивала „Бургас и морето”. Наричат го ласкаво „Татко Диомов”. За него песента е най-добрият начин за изразяване и общуване между хората.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай