Старозагорци се пренасят в Античността и невидимата Августа Траяна

Третият безплатен градски тур „Стара Загора – Неразказани истории по правите улици“

Старозагорци се пренасят в Античността и невидимата Августа Траяна | StandartNews.com

Третият безплатен градски тур „Стара Загора – Неразказани истории по правите улици“ – Невидимата Августа Траяна... ще се проведе тази събота на 17 юли (събота) от 10.00 часа с начална спирка Регионален исторически музей.

По време на обиколката всички  ще се запознаем с паметниците, маркиращи античната Августа Траяна. Екскурзовод на пътешествието в миналото ще бъде Мария Камишева, уредник в отдел „Антична археология“ на Регионален исторически музей - Стара Загора.

Тя ще ни заведе до южната порта на античния град, гробищна църква и галерия. В рамките на 1.30 часа ще се пренесем в периода на Античността и вълнуващите и неразказани истории на Стара Загора.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за Вас начин: на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98, на email [email protected], на сайта www.visitstarazagora.bg или  https://forms.gle/MQgPWoNZkpN37NZ18 , както и във Фейсбук visitstarazagora.bg

 

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център се осъществява с помощта на Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

 

Участниците в градския тур получават талон за отстъпка в кафе-бар Bacardi и Selva кафе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай