Събота,

Старозагорци събраха 8 т капачки, купуват кувьози

От: Матей Бонев -
Старозагорци събраха 8 т  капачки, купуват кувьози
A
A
A


  В Стара Загора беше монтирано второ метално сърце за събиране на пластмасови капачки, съобщи инциаторът на кампанията, общинския съветник, Янко Янков. Тя започна в края на миналата година, когато беше поставено първото сърце, в градинката на Пингвините. До момента старозагорци са събрали вече 8 тона капачки. Идеята е с парите от капачките събрани да се купят и дарят кувьози за университетската болница в Стара Загора, каза инициаторът. Шефът на здравното заведение, проф.  д-р Йовчо Йовчев е заявил, че родилното отделение наистина имало нужда от кувьози. 
  Янков е успял да издейства преференциални цени, както за цената за изкупуване на капачките, която е 500 лв. на тон, така и за цената на кувьозите от лицензиран доставчик на медицинска апаратура - за 5 000 лв бройката. Оставали да се съберат още 2 тона пластмасови капачки, за да стигнат парите за първия кувьоз. 
  До момента в кампанията са се включили редица училища, детски градини, ясли, фирми, граждански организации, стотици физически лица. Очаквало се и общественият дарителски фонд да се присъедини към местната кампания.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички