Старозагорски младежи организират коледна благотворителна кампания

Кампанията има за цел да помогне на човек в нужда

Старозагорски младежи организират коледна благотворителна кампания | StandartNews.com

Младежки общински съвет Стара Загора стартира за трета поредна година Коледното издание на благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш“. Кампанията има за цел да помогне на човек в нужда. „Ние – младежите, а и всички граждани, към които се обръщаме,  можем да бъдем добри, съпричастни и състрадателни не само по време на големите християнски празници, но и през цялата година. Ако искаш да дариш и да зарадваш, направи скромно дарение на човек в нужда, за който един топъл обяд или  хранителен пакет означава много”, разказват организаторите.

„Призоваваме в кампанията да се включи всеки, който има желание и може да отдели поне един пакет хранителни продукти или консерви с дълготраен срок на годност“, допълват още младежите.„В тези трудни времена човек винаги трябва да гледа как да се приспособява към дадената среда и макар и МОС да сме затруднени да изпълняваме инициативите ни както преди, тази обстановка ни накара да бъдем по- креативни и да разберем, че нещата винаги могат да се случат и по друг начин“, категорични са учениците.

И това издание на инициативата е подкрепено от Лео Клуб Стара Загора Августа. Събраните продукти ще бъдат предоставени на социалната кухня към  православния храм ,,Св. Паисий Хилендарски“, намиращ се в кв. „Зора“.

Всеки, който желае да се включи в кампанията  трябва да има в предвид, че хранителните пакети / боб, ориз, леща, грах, макаронени изделия, нишесте, брашно, сол, захар, олио или консерви/ трябва да  са с дълъг срок на годност и без нарушение на опаковката.

Даренията ще се събират в  Младежкия дом, намиращ се на бул.”Патр. Евтимий” 176 –  до 20.12., всеки работен ден от 08.30 до 20.30 часа. За повече информация – на тел.042639974 или за учениците – от представителя на Младежки общински съвет в съответното училище. „Нека отворим сърцата си, за да дарим и зарадваме”, допълват организаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай