Старозагорски абитуриенти получиха парична помощ

Помощта им беше връчена от председателя на Националното сдружение на сираците в България

Старозагорски абитуриенти получиха парична помощ | StandartNews.com

Шестима старозагорски зрелостници от Дом за деца без родителска грижа  "Мария Терезия“ получиха парична подкрепа, осигурена от дарители на Националното сдружение на сираците в България. Помощта им беше връчена от председателя на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов и д-р Антония Тодорова, началник отдел "Здравеопазване и социални дейности" в община Стара Загора.

По време на срещата те обсъдиха възможностите за успешна реализация и интеграция на младите хора и възможностите за оказване на подкрепа за намиране на работа и продължаване на образованието в първите им стъпки от самостоятелният начин на живот.

"Свидетели сме на поредно доказателство, че Община Стара Загора се интересува от проблемите на младите хора, пълнолетни граждани. Както всеки родител подкрепя детето си, когато навърши пълнолетие, така и Община Стара Загора подкрепя тези младежи и девойки. Хубавият пример е, че от шестимата абитуриенти трима са записани студенти: двама ще учат "Социални дейности", а един "Социална педагогика" в Тракийски университет. До края на седмицата ще бъдат настанени в наблюдавани жилища. Двама от абитуриентите вече работят", обясни Слави Михайлов.

"За мен е удоволствие, че успяхме с тези младежи да финализираме успешно това, което направихме през декември месец с оставането им тук и продължаване на образованието им, да бъдат при приятелите си и да им предложим възможност да живеят в Стара Загора, сподели д-р Антония Тодорова, началник на отдел "Здравеопазване и социални дейности". Тя допълни, че когато с радост ще следят как студентите се справят и когато завършат своето висше образование ще могат да се включат  в социалните услуги, с които Общината разполага.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай