Сряда,

Старозагорки взеха отличия на Световно първенство по канадска борба

От: Стандарт -
Старозагорки взеха отличия на Световно първенство по канадска борба
A
A
A

Три старозагорки от Спортен клуб за сляпо-глухи „Августа- Стара Загора“- Тилка Кайрякова, Ангелина Кръстева и Донка Йовчева завоюваха нови отличия по време на XXXXII Световно първенство по канадска борба, което се проведе в Букурещ, Румъния.

В категорията жени с увреден слух, 70+кг  Тилка Кайрякова спечели 2 бронзови медала, Ангелина Кръстева в категория жени с увредено зрение до 60 кг завоюва две бронзови отличия за лява и дясна ръка, а Донка Йовчева, която е с нулево зрение, но се състезава в категория жени ветерани до 70 кг, се закичи с бронзов медал на дясна ръка.

„Щастлива съм, че спортистките на „Августа-Стара Загора“ се завърнаха с общо 5 бронзови медала.Радваме се,че точно с тези наши успехи, ще приключим спортната година. Благодарим на Община Стара Загора и вярваме, че и занапред ще продължи да бъде наш поддръжник и приятел“, допълни Ангелина Кръстева.

Над 1000 участници от около 40 държави премериха сили в това трудно и изключително оспорвано състезание. Добре подготвените състезатели от Българския национален и паранационален отбор спечелиха много призови места и шампионски титли, с което отново доказаха, че канадската борба е един от най-успешните спортове за България.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията