Стара Загора засия в коледна премяна

Вечнозелената елха на площада пред Община Стара Загора засия тази вечер в красива коледна премяна

Стара Загора засия в коледна премяна | StandartNews.com

Вечнозелената елха на площада пред Община Стара Загора засия тази вечер в красива коледна премяна. Украсена с хиляди светлинки и разноцветни играчки тя озари лицата на най-малките, дошли да видят тържественото запалване.

“Радвам се, че има толкова малките деца на площада тази вечер. Пожелавам на всички хора светли празници, които да прекарате в семейна обстановка. Бъдете живи и здрави, радвайте се на тези хубави празници, защото въпреки негативните неща, които се случват заради пандемията, има и поводи за радост като тези малки прекрасни деца“, обърна се към присъстващите на площада пред Община Стара Загора кметът Живко Тодоров.

За старозагорци Дядо Коледа изпрати специално писмо, което прочете актрисата Елена Азалова. В него белобрадият старец пожелава на децата най-хубавите подаръци и потвърждава, че малчуганите са слушали през цялата година. Веднага след това малки и големи отброиха последните мигове преди Стара Загора да грейне в ослепителна коледна премяна.

Специален гост на празника беше Нейно Превъзходителство г-жа Елеонора Митрофанова, извънреден и пълномощен посланик на Руската Федерация в България. Тя поздрави пожела здраве, щастие и мир на Земята.

Кметът Живко Тодоров изказа специални благодарности за гостуването през тази година в Стара Загора на специална 13-метрова коледна елха предоставено от Руското посолство. Тя е разположена по пешеходната част на бул.“Цар Симеон Велики“, непосредствено пред Музея на религиите и базара от коледни къщички. Дръвчето е украсено с близо 700 златни и червени топки, а за по-празнично настроение на него блещукат 430 метра светещ гирлянд и над 50 метра от вълшебен „изкуствен сняг“.

За магията на Коледния дух през днешния ден допринесоха прекрасните песнички на децата от Вокална студия „Усмивки“ при Народно читалище „Родина 1860“, който озвучаваха централна градска част.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай