Стара Загора с отличие от БАИ

Общината получи приза "Успешна община" на Българската агенция за инвестиции

Стара Загора с отличие от БАИ | StandartNews.com

Община Стара Загора бе отличена в категория „Успешна община“ на престижните награди „Инвеститор на годината 2019”, организирани от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

От името на кмета на общината Живко Тодоров наградата получи неговият заместник Милена Желева. „Вярвам, че стъпките, които правим ръка за ръка са добри, когато Общината, държавата и инвеститорите вървят заедно. Пример за това е Индустриална зона „Загоре“. Тя е вече със 70 % изградена инфраструктура, очакваме инвеститорите да започнат градежа на предприятията си“, каза Желева. „В Стара Загора имаме много добър бизнес климат, а Общината е добър и предвидим партньор. Благодаря на инвеститорите, които избират Стара Загора, за да се развиват. По този начин и младите хора ще остават в нашия прекрасен град - да работят, да създават семейства и да образоват децата си“, допълни зам.-кметът при приемането на отличието по време на церемонията в София. Желева получи стъклен плакет, грамота и значка, със символа на наградите – Златен бик, от председателя на Национална компания  „Индустриални зони“  Антоанета Барес.

Успехът на една община се мери по възможностите, които хората на място получават, за да живеят добре и да се развиват там. А това означава работа, облагородена среда, социална политика, спокойствие. Успехът на една община може да се види лесно. Разпознава се по уредения живот на гражданите и успешните инвестиции. В община Стара Загора бе създадена първата от европейски тип модерна индустриална зона – една съвместна инициатива между Община и Държава, в лицето на Министерство на икономиката. Това е и ключов момент за развитието като цяло на региона, мотивираха избора си организаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай