Понеделник,

Споразумение за сътрудничество подписаха Международния младежки център в Стара Загора и НМФ

От: Стандарт -
778
Споразумение за сътрудничество подписаха Международния младежки център в Стара Загора и НМФ
A
A
A

Споразумение за сътрудничество подписаха Международния младежки център в Стара Загора и Национален младежки форум.

На 01.08. управителят на Международния младежки център – д-р Весела Марева подписа споразумение за партньорство с най – голямата, национално представена младежка организация в България – Национален младежки форум.  Двете структури се споразумяха да осъществяват сътрудничество в областта на младежката политика на местно ниво в синхрон с принципите и механизмите описани в Ревизираната европейска харта за участието на младите хора в живота на общините и регионите. Страните се договориха да насърчават активното участие на младите хора в националния и местния обществен живот.

В рамките на сътрудничество между Международния младежки център  и Национален младежки форум се предвижда  осъществяване на съвместни дейности за неформалното учене, младежкото участие, младежките права и младежката работа, както и такива, насочени към развиването на потенциала на младежта на национално ниво.

Споразумението за сътрудничество се реализира и като отговор на препоръките на Съвета на Европа за формиране на устойчиви младежки политики на местно и регионално ниво.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията