Спасиха родилката от Добрич

Десетки българи откликнаха на призива на лекарите от болницата и дариха кръв за 31-годишната родилка

Спасиха родилката от Добрич | StandartNews.com

На призива на лекарите от добричката болница за даряване кръв за 31-годишната родилка Мария Василева, чието състояние бе критично след раждане, се отзоваха десетки добри българи.

Благодарение на тяхната отзивчивост днес от лечебното заведение съобщиха най-хубавата новина - животът на Мария е извън опасност, а състоянието й се подобрява. Младата жена е изведена от Отделението по анестезиология и интензивно лечение и е преведена в Отделение по акушерство и гинекология в стабилно общо състояние.

След нормално раждане миналата седмица Мария получава амниотична емболия, срив на хемодинамиката, гърч и последващ ДИК синдром. Само за дни след призива на лекарите, десетки българи даряват кръв за родилката. Влети са над 10 сака еритроцитна маса и над 12 сака с прясно замразена плазма, пише dir.bg.

"Ръководството на МБАЛ - Добрич изказва благодарност на всички граждани, проявили своята съпричастност и солидарност към създалата се ситуация. Искаме да благодарим и на медицинските екипи за денонощните грижи, благодарение на които живота на една млада майка бе съхранен. Благодарим на близките и роднините на родилката за тяхното разбиране и подкрепа в тежкия за тях и за нас момент. Огромна благодарност към всички граждани", посочват от болницата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай