SOS от Триград! Достъпът до селото е блокиран

Властите максимално бързо да вземат мерки, да бъде извършен ремонт на пътя, който е срутен, призовават властите

SOS от Триград! Достъпът до селото е блокиран | StandartNews.com

4 общини в смолянско са в бедствено положение. До високопланинското село Триград достъпът е блокиран. Допускат се само автомобили със специален режим. Хората в Триград са преживели истински кошмар в нощта на 12 срещу 13 декември, съобщи БНТ.

Ситуацията в Триград е тревожна, каза жителът на населеното място Радост Караиванова. В ефира на БНТ тя призова властите максимално бързо да вземат мерки, да бъде извършен ремонт на пътя, който е срутен, и бързо да бъде обезопасено поречието на река Триградска.

"Въпреки че нивото на реката спадна значително, хората са притеснени. На първо място, защото не знаем докога ще е така. Слава Богу, обърна го на сняг, но не знам дали няма пак да завали дъжд. Нямаме достъп до Триград, пътят още е затвовен, допускат се само спешни автомобили като полиция, линейки и превоз на храна от първа необходимост", каза Караиванова.

Поминикът в селото е от туризъм и хората са притеснени как ще работят при разрушената инфраструктура, сподели своите притеснения Караиванова. Тя допълни, че имат спешна нужда от сериозна строителна намеса и техника. Поясни, че в момента са извършени укрепвания с подръчни материали, но ако реката отново прелее тези временни решения няма да свършат никаква работа.

Младата жена допълни, че кметът на община Девин ежедневно организира доставки на храна и питейна вода, понеже водопроводът е разрушен на много места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай