Неделя,

СЛУЧИ СЕ! 1000 лв. за шамар в детска градина

От: СТАНДАРТ -
СЛУЧИ СЕ! 1000 лв. за шамар в детска градина
A
A
A

1000 лв. глоба ще трябва да плати преподавателка в чирпанска забавачка, която ударила шамар на дете, докато то оцветявало великденска картичка, съобщи „Монитор”

Казусът е от пролетта на миналата година, след като невръстният Т.Р. се оплакал на майка си, че госпожата му се накарала и му ударила шамар по лицето, в резултат на което  той се напишкал.

Прокуратурата в Чирпан отказала да образува досъдебно производство с аргумента, че в конкретния случай деянието се преследва по частен път, след което майката на пострадалото дето е завела наказателно дело в местното съдилище.

На 10 септември 2020 година съдът е освободил нанеслата лека телесна повреда М.Х. от наказателна отговорност и е наложил административно наказание – парична глоба. Междувременно учителката била наказана и от директорката на детската градина със забележка, но тя впоследствие е отменена.

Размерът на глобата предизвикало М.Х. да обжалва пред Окръжен съд – Стара Загора, като се аргументирала с   неверни показания от колежка и отменената забележка на директорката. Втората инстанция е потвърдила глобата, като към сумата добавила и разходите, направени от майката на шамаросаното дете по делата. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички