Шокиращ разказ на дъщерите на загиналия шампион

Твърдят, че баща им е бил убит

Шокиращ разказ на дъщерите на загиналия шампион | StandartNews.com

Дъщерите и бившата съпруга на починалия след гонка с полицията в Стара Загора 58-годишен бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев говориха за случая пред Нова телевизия.

Те обявиха, че Пенев е бил принуден да бяга от полицаите и изразиха съмнение, че случаят може да бъде потулен.

Близките му твърдят, че е пребит до смърт от полицаи. „Стандарт” припомня, че в събота вечерта Градът на липите бе оглушен от страховита гонка. Тя завърши със смъртта на Пенев. Според първоначалната информация полицаите реагират на сигнал, че мъж заплашва деца. 

„Познавайки баща ми – той агресия към полицаите не е проявил. Тази дума „съпротива”, която ползват – по-скоро е било самозащита, защото е бил притиснат”, уточни Борислава. И допълни, че в момента семейството се опитва да изясни обстоятелствата, при които се е стигнало до преследване.

„За нас той е бил принуден да бяга. не може да знаем този полицай, който отива към него на бензиностанцията – не можем да знаем имало ли е проявена агресия към баща ни, какъв въпрос му е зададен. Стара Загора е голям град, но всички там се познаваме. Почти няма човек, който да не познава баща ни, и човек, който баща ни да не познава. Не знаем дали няма и някакъв личен мотив. В момента не мога да изключа никаква хипотеза”, посочи Борислава Пенева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай