"Шарено котле" представя етническото богатство в Бургас

Богата фолклорна програма, снимки с народни носии, кулинарен базар и още много изненади - това са част от проявите на културния фестивал "Шарено котле", който ще се проведе днес в комплекс "Меден рудник"

"Шарено котле" представя етническото богатство в Бургас | StandartNews.com

 Богата фолклорна програма, снимки с народни носии, кулинарен базар и още много изненади - това са част от проявите  на културния фестивал "Шарено котле", който ще се проведе днес в комплекс "Меден рудник".
  „Над 200 ще са участниците в 6-то издание на празника, които ще предложат на публиката музикални изпълнения в различни стилове, кулинарна битка, арт-работилници за традиционни занаяти “, каза Веселина Николова, секретар на местното читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985" , което заедно с община Бургас е инициатор на феста.
  Идеята на празника е представители на по-големите етнически общности в Бургас да се представят с традиционния си фолклор, характерни ястия, предмети от бита и занаяти. Организаторите вярват, че опознавайки своите различия, хората да открият и това, което ги сближава и ги обеднява.
 Представителите на общностите ще се включат в кулинарна битка, а жури ще определи "Майстор сладко" и "Майстор солено". Всеки посетител ще може да си направи снимки с български, арменски, руски, турски и ромски носии.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай