Седем ранени в меле с роми (ОБЗОР)

Седем ранени в меле с роми (ОБЗОР) | StandartNews.com

Нова война заради силна музика пламна между българи и роми. Кървавото меле стана в столичния квартал "Орландовци" в събота вечер. Седем ранени и двама закопчани в ареста е равносметката от масовия бой. Напрежението в квартала ескалира и в момента там са мобилизирани сили на полицията и жандармерията. Инцидентът е станал около 20.30 часа.

Според очевидци група роми дошла в парка, като от автомобила им се чувала силно пусната музика. Група български младежи, намиращи се в градинката, направили забележка на ромите. С подвити опашки мургавите събратя си тръгнали, но скоро след това от ромската махала дошли още 5 автомобила, от които слезли и хора с брадви.

"Музика ли няма да ни давате да слушаме, мама ви гяурска!?", развикали се представителите на малцинството. Младежите обаче не им се дали, а скочили в своя защита. Мелето продължило няколко минути. Имало бой с вериги, бухалки и тояги. Едва след като в "Пирогов" били закарани както българи, така и роми, бил подаден сигнал в полицията. Двама души са арестувани, продължава издирването на най-активните участници в мелето. Полицейското присъствие в района е засилено. Силната музика стана причина за конфликта, прераснал в бой и в продължителни протести в Гърмен преди седмици. Тогава жителите на няколко населени места блокираха пътища с искане незаконно настанилите се жители на махалата в кв. "Кремиковци" да бъдат изселени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай