Сатовча стана „абонат" на пороите

Сатовча стана „абонат" на пороите | StandartNews.com

Благоевград. Не за първи, не за втори, а за трети път в последните дни селата в община Сатовча бяха залети от проливните дъждове, придружени с гръмотевични бури. В сряда вечерта водният ад застигна с. Ваклиново, където селското дере преля, наводни се сградата на Младежкия дом, а улиците буквално се превърнаха в реки. Пороят е отнесъл капаците на шахтите, има и свлачища.

"Такова нещо не помним от десетки години. Хората са изплашени и много притеснени за селскостопанската реколта по полето, която е съсипана", каза кметът на селото Пламен Братанов.

Паднала мълния е подпалила селскостопанска постройка, чиито покрив е изгорял. В с. Кочан пък има наводнени десетки къщи, затлачени са отводнителни канавки. Лека кола е паднала в дере и е извадена след няколко часа с помощта на кран и усилията на всички местни жители.

За трети път общинска комисия, назначена от кмета Арбен Мименов вчера тръгна да описва щетите в бедстващите села. Пороите в края на миналата седмица нанесоха щети за близо 500 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай